Leblebi tozu ile yapabileceğiniz lezzetli bir browni tarifi!

Tarif
Image

Leblebi tozu ile yapılan lezzetli bir browni tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifimiz geleneksel browniye farklı bir tat ve dokunuş katıyor. Leblebi tozu ile hazırlayabileceğiniz işte çok lezzetli nefis bir browni tarifi:

Malzemeler:

200 gram bitter çikolata

150 gram tereyağı

1 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı leblebi tozu

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı vanilya 

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınması için bekletin. Bir kare veya dikdörtgen kek kalıbını yağlayın.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve içine tereyağını ekleyin. Karıştırarak tereyağı da eriyene kadar bekleyin.

Bir başka kapta toz şekeri ve yumurtaları çırpın. Karışıma erimiş çikolata ve tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın.

Unu, leblebi tozunu, tuzu ve vanilyayı ekleyin. Karışımı homojen bir kıvam alana kadar çırpın.

Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün ve düzeltin.

Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkan browninin ortası hafifçe çukur olmalı, ancak çok fazla çökmüş olmamalıdır.

Browniyi fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.